Előfizetői tartalom

Csontváry vezeti a legdrágább elkelt műtárgyak listáját

Portfolio
A Kieselbach és az Abigail galériák december 18-i árveréseivel lezárult a hosszúra nyúlt idei téli aukciós szezon. Valamennyi ismert piaci szereplő porondra lépett - némelyik többször is - és bemutatkozott egy újonc, a budapesti Párisi Galéria is. Nemcsak az árverések száma nőtt, de javult a kínálat minősége, valamelyest élénkült a kereslet és óvatosan emelkedtek az árak is, melyek azonban még mindig csak a tételek kisebb részénél érték el az előzetesen várt szintet.

Csontváry Kosztka Tivadar most először piacra került remekművének 240 millió forintos új magyar rekordot jelentő ára a Virág Judit Galéria árverésén és persze néhány, az új rekord árnyékában kisebb visszhangot kapott további tétel ára is jelzi, hogy a gyűjtők és befektetők ma is készek, illetve képesek rendkívüli összegeket mozgósítani, ha rendkívüli művek megszerzésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés