Előfizetői tartalom

Korábbi veszteségekkel csökkenthető a befektetési alapok kamatadója

Portfolio
A tőzsdei veszteségek után már a befektetési jegyeken elért veszteség is elhatárolhatóvá válik idén, ami által a későbbi nyereségek kamatadó kötelezettsége csökkenthető. A befektetési jegy tulajdonosoknak azonban év végéig egy nyilatkozatot kell kitölteniük az alapkezelőnél vagy a brókercégnél, ha kívánnak veszteséget elhatárolni.

Az idei évben már nem csak a tőzsdei veszteség, de a befektetési alapokon elért veszteség is elhatárolhatóvá válik. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy egy későbbi évben a befektetési jegyeken, és tőzsdei befektetéseken elért árfolyamnyereség után a kamatadót ne keljen megfizetnünk, ha azt meghaladó veszteséget határoltunk el az előző két évben. A tőzsdei veszteségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés