Előfizetői tartalom

Pénzügyi műveltség terén az élbolyban van Magyarország

Portfolio
Egy friss tanulmány 11 országban, köztük Magyarországon vizsgálta a lakosság pénzügyi műveltségét, amelyből kiderül, hogy mindössze az európaiak 14 százaléka rendelkezik jó vagy kitűnő pénzügyi ismeretekkel. Az ING IM felmérése szerint az utóbbi években romlott a helyzet, a listát a görögök vezetik, Magyarország pedig felfért az előkelő negyedik helyre. A szakértők szerint csak úgy lehet javítani az eredményeken, ha szélesebb körű pénzügyi tanácsadást sikerül megvalósítani a kontinensen.

Országokra lebontva Görögország érte el a legmagasabb pontszámot a vizsgált 11 állam közül, mivel a megkérdezettek 24%-ának voltak "jó" vagy "kiváló" pénzügyi ismeretei. A második helyen az Egyesült Királyság áll, ahol a lakosság 22%-a rendelkezik "kiváló" vagy "jó" pénzügyi tudással. Törökországban viszont mindössze a lakosság 7%-a tartozik ezekbe a csoportokba, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés