Előfizetői tartalom

A rugalmasság lehet az alapkezelők egyik nagy fegyvere

Portfolio
A bizonytalan gazdasági környezetben az alapkezelők is keresik azokat a megoldásokat, amelyek jó befektetési lehetőséget nyújtanak a változó feltételek mellett is. Nem csoda, hogy felértékelődtek a hagyományos eszközkategóriákon kívül a multi-asset alapok, amelyek a kötvényeken és részvényeken kívül széles befektetési palettával rendelkeznek. Ez önmagában azonban nem feltétlenül elég a sikerhez, szükség van arra is, hogy az egyes kategóriák között gyorsan lehessen váltani. A dinamikus eszközallokációra építő alapok egyre több alapkezelő kínálatában tűnnek fel, az Aberdeen külföldön egy alapok alapja fontban denominált konstrukciót már létrehozott 2011 végén, és most már itthon is elérhetővé vált ez a termék. Az alapkezelő szakértői szerint jó alternatíva lehet egy ilyen alap az abszolút hozamú alapok mellett, a fedezésnek köszönhetően még extra hozamot is lehet érni, amire szükség is lesz a magas inflációs környezetben.

Mit gondol az Aberdeen a világról? Nagyon különleges helyzetben van a világgazdaság, sok esetben akár egymásnak ellentmondó adatokat lehet kiolvasni a gazdasági adatokból, nem csoda, hogy nagy a bizonytalanság a gazdasági válságból való kilábalással kapcsolatban. Az amerikai gazdaságot illetően vannak azért pozitív jelek, például a feldolgozóiparban, az ingatlanpiacon,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés