Előfizetői tartalom

Kalapács alatt egy több mint 100 éve rejtőzködő Csontváry-festmény

Portfolio
Az utóbbi három-négy évben az abszolút csúcsművek kínálata meglehetősen szűk volt a hazai árveréseken, miközben minden elemző egyetért abban, hogy - a szabályt erősítő ritka kivételektől eltekintve - ezek számítanak a legjobb befektetésnek. Most megtört a jég: a Virág Judit Galéria december 16-i árverésén kalapács alá kerül Csontváry Kosztka Tivadar 113 éve lappangó festménye, a Traui tájkép naplemente idején.

Az 1899-es mű egyike annak az öt festménynek, melyeken Csontváry a páratlan fekvésű dalmát kisvárost, Traut, azaz a mai Trogirt megörökítette. Készültének helye ma is jól beazonosítható és a galéria alapos kutatómunkájának eredményeképp most már története is pontosan nyomon követhető. A kép külön érdekessége, hogy a sorozat egy másik darabjával párt alkot, egymás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés