Előfizetői tartalom

Tovább olvadt a nyugdíjpénztári tagok száma

Portfolio
A magánnyugdíjpénztárak taglétszáma a második negyedévi állami nyugdíjrendszerbe történő tömeges visszalépést követően a harmadik negyedévben 2 789 fővel csökkent. A működési eredmény a szektor egészét tekintve továbbra is negatív volt. Az önkéntes pénztárak taglétszámának csökkenése folytatódott. Az önkéntes pénztári szektor kezelt vagyona a taglétszámcsökkenés ellenére 881,7 Mrd Ft-ra nőtt a tőkepiaci árfolyam-emelkedés következtében. Az egészségpénztárak taglétszáma követte a növekedési trendet a harmadik negyedévben is - áll a PSZÁF közleményében.

A magánnyugdíjpénztárak taglétszáma a harmadik negyedév végére 72 347 főre csökkent a félév végi 75 136 főről. A csökkenés mértéke (-3,7%) lényegesen kisebb a második negyedévben tapasztaltnál, amikor a törvényi szabályozás következtében 25 305 fő lépett vissza a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe. Szeptember végén 11 magánnyugdíjpénztár működött, ebből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés