Előfizetői tartalom

Mostantól lehet hitelt kapni az aranyfedezetre

Portfolio
A hazai piacon elsőként válik lehetőség olyan eurós hitel felvételére, amely fedezetét befektetési arany adja. A hitelkonstrukció lehetőséget ad az aranybefektetőknek, hogy rövidebb távú likviditási igényüket az arany eladása nélkül kielégítsék. Az eurós hitel kamata 10 százalék alatti lesz, a hitelért pedig bárki folyamodhat, aki rendelkezik "London Good Delivery" minősítésű arannyal. A hitel értéke az aranyfedezet 65-70 százalékát teheti ki - tájékoztattak az Arteus Capital és Gold Credit vezetői mai sajtótájékoztatójukon.

"Ha aranyam van, akkor nagyobb biztonságban érzem magam. Ez a szemlélet már nagyon hosszú ideje mélyen bele rögződött az emberekbe" - mondja Dr. Varga Zoltán, az Arteus Capital Holding vezérigazgatója. Bár az arany nem termel hozamot, de az elmúlt évtizedben rendkívül jól teljesített az árfolyam emelkedését tekintve, amiben nem kis részben hozzájárultak a fejlett jegybankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés