Előfizetői tartalom

A hedge fundok egyre népszerűbbek, teljesítményük viszont romlik

Portfolio
Az Equilor Alapkezelő elindította első négy alapját, amely között kettő abszolút hozamú alap is található. Az egyik a legjobb hazai abszolút hozamú alapok befektetési jegyeit válogatja össze portfóliójában, leginkább előre meghatározott kritériumok szerint. A stratégia népszerűsége az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt, a külföldi hedge fund szektor teljesítménye azonban folyamatosan romlott. A kilátások azonban biztatóak, mivel az alapkezelő vezérigazgatója, Pillár Zsolt szerint az eszközosztályok magas korrelációja csökken majd, ami kedvező lehetőségeket teremt majd - hangzott el az alapkezelő mai sajtótájékoztatóján.

Már megkezdődött az Equilor Alapkezelő első négy alapjának forgalmazása. A Fregatt elsősorban devizás és forintos magyar államkötvényekbe, emellett vásárolnak magyar vállalatok (Mol, OTP, Richter) eurós kötvényeiből is fektet. Ezek egyrészt az állami garancia miatt (a Richter kötvények esetén), másrészt az opciós lehetőségek (Mol és OTP esetén) vonzóak. Az Equilor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés