Előfizetői tartalom

Egyre kevesebb a vésztartalék a lakosságnál

Portfolio
Tovább csökkent, a tavaszi 34-ről 32 pontra az OTP Öngondoskodási Index értéke. A tavaly nyáron még 36 ponton álló mutató az elmúlt közel másfél évben lefelé mozgott, és bár az öngondoskodás megítélésének tekintetében javulás tapasztalható, a többségben lévő negatív tényezők a korábbinál újra alacsonyabb számot eredményeztek. Nőtt az újonnan megtakarításba kezdők száma az előző mérésekhez képest, ugyanakkor csökkent azoké, akik rendelkeznek pénzügyi megtakarítással vagy akár vésztartalékkal. A többség továbbra is az államtól reméli a nyugdíjat - ismertette Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a Takarékossági Világnap keretében rendezett konferencián.

Az Öngondoskodási Index kutatást az OTP Bank a hazai állapotok feltérképezésének céljával indította útjára tavaly nyáron. A mostani, negyedik alkalommal elvégzett felmérésből kiderült, hogy javul az öngondoskodás hazai megítélése, mára a lakosság fele pozitívan viszonyul a fogalomhoz. Az öngondoskodás idehaza legtöbbek fejében az önállósággal, a szabadsággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés