Előfizetői tartalom

Óvatosságra intenek a profik - Korrekció van a levegőben

Portfolio
Miközben a piacokon relatíve nyugalom uralkodik, a kockázatos eszközök pedig egy kisebb korrekciót leszámítva viszonylag jól teljesítettek a gyenge makrogazdasági kilátások ellenére, a hazai alapkezelők inkább óvatosságra intenek, és a legbiztonságosabbnak számító pénzpiaci eszközöket ajánlják felülsúlyozásra a részvények terhére. A többségi vélemény szerint a piacokon egyre érik egy korrekció, noha a jegybanki "támasz" miatt az esést leginkább csak valamilyen sokk tudná előidézni. A hazai alapkezelők továbbra is kerülik a magyar eszközöket, az újabb megszorító csomag után a magyar részvények arányát ráadásul tovább csökkentették modellportfólióikban. Hosszú távon viszont bizakodnak a szakemberek, a legtöbben optimisták a világgazdaság és a tőkepiacok kilátásait illetően.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a októberi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 11 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés