Előfizetői tartalom

Már nem a hitelek fűtik a kockázati biztosítási piacot

Portfolio
A halál esetén előre meghatározott összeget fizető kockázati biztosítások egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az életbiztosítások piacából, köszönhetően annak, hogy az öngondoskodás célú biztosítás egyre elterjedtebb. Korábban a kockázati biztosítások nem elhanyagolható hányada a hitelezéshez kötődött, hiszen ezen keresztül egyúttal védelmet lehetett vásárolni arra az esetre is, ha bizonyos szerencsétlenségek következtében nem tudta volna a család tovább fizetni a hitelét. Erre azonban vannak szakosított termékek, a hitelbiztosítások, amelyek szintén a kockázati biztosítások csoportjába tartoznak, és továbbra is nagyon népszerűek. A hitelezés visszaesése azonban a hitelbiztosításokra is negatív hatással volt, így az öngondoskodás térnyerése húzza már a kockázati biztosítások piacát.

A hagyományos kockázati biztosításoknál a válság óta a hitelek elleni védelem helyett egyre inkább az öngondoskodás vált erősebb motivációvá, különösen az idősebb ügyfelek körében. Kockázati biztosítást ugyanis egyre több 50 év feletti ügyfél igényli, akik szeretnének még védelmet vásárolni családjuk számára a nyugdíjas éveikig. A hazai kockázati biztosításokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés