Előfizetői tartalom

A kamatcsökkentés felélénkíti az alappiacot

Portfolio
A hazai alapkezelési piacon a lakossági befektetők alapvetően a biztonságot adó pénzpiaci és tőke vagy hozamvédett alapokat keresik, miközben nagy igény mutatkozik a jó visszatekintő hozamokat felmutató származtatott alapok iránt is. Az OTP Alapkezelő több alapja is profitálni tudott a tőkebeáramlásból, hiszen egy új ügyfélszegmenset tudnak lefedni ezekkel a termékekkel. A prémium- és privát banki ügyfelek sok esetben hajlandóak a nagyobb hozamért kockázatot vállalni, körükben igazán kelendők ezek az alapok. A jövőben a lakossági érdeklődés akár emelkedhet is, köszönhetően a csökkenő betéti kamatoknak - mondta el Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója, aki a 2012. október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2012 konferencia előadója lesz.

Portfolio.hu: Az alapkezelési szektor számára a 2011-es esztendő kihívásokkal teli volt, a nyugdíjpénztárak visszahúzódása a bevételekre és a jövedelmezőségre is kihatott. Mennyire tudott rugalmasan reagálni az OTP Alapkezelő a külső kihívásokra? Hamecz István: Az intézményi portfoliókezelésből származó bevételünk valóban jelentősen csökkentette eredményünket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés