Előfizetői tartalom

Az adókímélő megtakarításokban hatalmas potenciál van

Portfolio
A jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez a hosszú távú, rendszeres megtakarításoknak, még akkor sem, ha az elmúlt időszak intézkedései felértékelték az öngondoskodást. Az emberek pénzének többsége éven belüli bankbetétekben van elhelyezve, bár a magasabb megtakarítási potenciállal jellemezhető prémium ügyfélkör körében éppen az adókedvezmények miatt egyre kedveltebb a tartós befektetési számla, amivel 5 éves időtávon jelentős kamatadó megtakarítás érhető el. Az OTP Bank 2012 nyári kutatása szerint a megkérdezettek kevesebb mint tizede rendelkezik ilyen számlával, ami jól mutatja, hogy mekkora potenciál van még az adókímélő megtakarítási formákban - mondta el Becsei András, az OTP Bank Lakossági Igazgatóságának ügyvezető igazgatója, aki a 2012. október 30-án megrendezésre kerülő Portfolio.hu Öngondoskodás 2012 Konferencián is előadó lesz.

Portfolio.hu: A lakosság kockázatkerülő magatartása közismert. Melyek azok a megtakarítási termékek, amelyek népszerűek a lakosság körében? Becsei András: A lakosság nagy része számára a biztonság és a rugalmasság a két legfontosabb szempont a megtakarítási termékválasztás során. Főleg rövid időtávon - jellemzően éven belül - gondolkodnak, és leginkább bankbetétben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés