Előfizetői tartalom

Szélparkokba menekülnek a nyugdíjalapok?

Portfolio
Dánia egyik legnagyobb nyugdíjalapja, a PensionDanmark az utóbbi időben nagy érdeklődést mutatott az infrastrukturális befektetések iránt. Elsőként Dániában fektettek be közvetlenül szélparkokba, most pedig bejelentették, hogy 50 százalékos részesedést vásároltak három amerikai szélparkban, méghozzá a német energetikai óriástól, az E.ON-tól - írja az Investment & Pensions Europe.

A 16,4 milliárd eurós vagyont kezelő nyugdíjalap a szóvivő szerint több százmillió dollárt költhetett el az amerikai szélpark egy részének megvásárlására, azonban pontos értéket nem tettek közzé. Az E.ON továbbra is jelentős pakettel rendelkezik a parkokban, amelyek Texasban és Pennsylvániában vannak, a napi operációs feladatokat szintén az energetikai óriás fogja ellátni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés