Előfizetői tartalom

Megszűnhet az OTP Magánnyugdíjpénztár, ha nincs tagi adomány

Portfolio
Válaszúthoz érkezett az OTP Magánnyugdíjpénztár, a tagoknak tegnap kiküldött levél szerint az OTP Bank 2013-tól nem fogja valószínűleg támogatni a pénztárat, ezért csak akkor van fennmaradási esélye, ha a tagok működési adományt adnak a pénztárnak. A számítások szerint 2013-ban havi szinten 1000 forint adományt kellene utalni a pénztárnak, hogy az fenn tudjon maradni. Az OTP pénztára viszont úgy találta, hogy a tagok fizetési hajlandósága alacsony, a 13 530 tagból 1183 fizetett havi tagdíjat és csak 11 adott működési adományt. Amennyiben nem sikerül a tagságot mozgósítani, akkor az év vége előtt a küldöttgyűlés dönthet a végelszámolásról.

Már postára adták azt a több ezer levelet, amelyet az OTP Magánnyugdíjpénztár tagjai fognak készhez kapni a napokban. A levél - amelyet az OTP Magánnyugdíjpénztár holnapján is el lehet érni - a pénztár jövőjét alapvetően befolyásoló témáról szól. Mint írják, az OTP Bank értékelte a kialakult helyzetet, és a körülményekre való tekintettel 2012-t követően nagy valószínűség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés