Előfizetői tartalom

A lakosság töretlenül vásárolja az abszolút hozamú alapokat

Portfolio
Az OTP több abszolút hozamú alapja is jelentős tőkebeáramlást könyvelhetett el 2012 eddigi részében, volt olyan alap, amelybe 12 milliárd forintnyi friss tőke áramlott be. A tőkebeáramlás alapvetően a prémium- és privátbanki ügyfelektől érkezett, amelyek bizonyos mértékű kockázatot fel tudnak vállalni. Az OTP Alapkezelő viszont a piaci tapasztalatok miatt úgy döntött, hogy nyit a szélesebb lakossági és intézményi kör felé is, több abszolút hozamú alapot összeválogatnak és ezt egy csomagban, tőke-és hozamvédelem mellett értékesítik. A biztosítói oldal esetében olyan struktúrát fognak összeállítani, amely lehetővé teszi, hogy unit-linked biztosításokba is be lehessen illeszteni az abszolút hozamú stratégiákat - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A befektetési alappiacon hazánkban egyetlen eszközkategóriát kivéve az alapokat inkább a tőkekivonás jellemezte a 2012-es esztendőt, a kivétel az abszolút hozamú alapok voltak. Az OTP alapjai között is érzékelhető volt az erőteljes keresletnövekedés, az OTP EMDA alapba 3 milliárd forintos tőkebeáramlás érkezett, míg az OTP Supra alapba 12 milliárd forintnyi friss tőke áramlott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés