Előfizetői tartalom

Nem kérdés, a spekulánsok szeretik az aranyat

Portfolio
Immár sorozatban hetedik hete nőtt a hedge fundok árupiaci kitettsége, amely egyrészt a nemesfémek egyre fokozódó spekulatív keresletének, másrészt egyes agrártermékek piacán az eladási (vagyis short) pozíciók visszavágásának volt köszönhető. A laza jegybanki politikák miatt a spekulánsok tovább vásárolták az aranyat, ezüstöt, platinát, palládiumot, amelyek iránt évek óta nem volt ilyen érdeklődés. Az árfolyam-esésre játszó shortosok eközben menekülőre fogták olyan agrárpiaci termékek piacán, mint a kávé, a kakaó, vagy a szójabab.

Sorozatban hetedik hete emelkedett a nagyobb árupiaci spekulánsok határidős és opciós piaci nettó vételi pozíciója a múlt hét hétfővel végződött héten. A hedge fundok és más intézményi spekulánsok annak ellenére növelték kitettségüket az árupiacokon, hogy a befektetők körében a gazdasági lassulással és az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak kezdtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés