Előfizetői tartalom

Kockázatmentes kötvények márpedig nincsenek

Portfolio
Az egyik legnagyobb német nyugdíjalap, a Bayerische Versorgungskammer (BVK) kötvénybefektetésekért felelős vezetője erőteljesen kritizálta azt a tételt, miszerint a kötvényeket a jelenlegi környezetben kockázatmentesnek tekinthetnénk. Constantin Echter szerint a kötvénybefektetéseknél korábban alkalmazott "buy and hold" stratégia tévesen azt sugallta, mintha ezek az eszközök kockázatmentesek lennének. Ők éppen ezért azt a stratégiát választották, hogy a portfóliójukban dinamikusan változtatják az alacsony és magas kockázatú kötvényeket - írja az Investment & Pensions Europe.

A szakértő szerint Lehman után bizonyosodott be végérvényesen, hogy ennek megközelítésnek nincs relevanciája, hiszen a múltban sem léteztek kockázatmentes eszközök, mindig lesz ugyanis valószínűsége annak, hogy egy kibocsátó csődbe jut. Ezért a jövőre vonatkoztatva sem mondhatjuk ki egészen biztosan, hogy a kötvények és biztonságos menedéket jelentenének, hiszen a kockázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés