Előfizetői tartalom

Nem olcsók a részvények, mégis veszik őket

Portfolio
A jegybanki likviditásbővítés bejelentése Európában és Amerikában emelkedést indított el a részvénypiacokon, Amerikában már ott tartunk, hogy a történelmi csúcsoktól alig maradunk el. A részvénypiaci menetelést alapvetően nem az erős fundamentumok támogatták, hanem az, hogy a befektetőknek kockázatot kell vállalniuk, ha értelmezhető reálhozamokat akarnak elérni. Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő rendezvényén elmondta, hogy szerintük a részvénypiacok és a feltörekvő piaci devizák nem tekinthetők olcsónak, viszont ha mégis ki kellene valamit emelni, akkor a dollárbefektetések lehetnek azok, még akkor is, ha sokan temetik a dollárt. A gazdaságban megjelenő kockázatok továbbra is jelentősek, nem tudhatjuk, hogy például mi lesz az európai perifériás országokkal, vagy Kínával, amely nagyon erős lassulást mutat.

Jelenleg nagyon sok egymásnak ellentétes folyamatot láthatunk piacokon, igaz hogy számítottak a befektetők a monetáris lazításra, azonban a részvénypiacokon nagyon optimista hangulatot hozott a beavatkozás, az S&P index már a válság kitörése óta új csúcsra futott, és csak minimálisan van elmaradva a történelmi csúcsától. Nem lehet csoda, hogy ennyire jól teljesít globálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés