Előfizetői tartalom

Mennyit ér egy ember élete?

Portfolio
A kockázati biztosítással a család eltartója, vagy eltartói relatíve olcsón vásárolhatnak védelmet egy váratlan katasztrófa esetére, amely nem csak hogy a családfő elvesztését jelentené, de rendkívül nehéz pénzügyi helyzet elé is állítaná a családot. A biztosítási összeg meghatározásához több módszert alkalmazhatunk, például az "emberi élet értékének" kiszámítását, ami természetesen nem keverendő össze egy ember valódi értékével, hiszen az pénzben nem kifejezhető.

Egyszerű hüvelykujj szabály A kockázati biztosítás összegét a piacon elterjedt hüvelykujj szabály szerint a biztosított nettó éves jövedelmének ötszörösében érdemes megállapítani, tehát egy havi 142 ezer forintot kereső embernek (nagyjából ennyi idén az átlagos nettó bér) 8,5 millió forintra érdemes kötnie haláleseti kockázati biztosítást. Egy fokkal összetettebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés