Előfizetői tartalom

Jelentős hozamtól esnek el a befektetők a rossz időzítés miatt

Portfolio
A befektetők gyakran esnek abba a csapdába, hogy a befektetési lehetőségek értékelésénél a múltbeli hozamokra koncentrálnak a jövőbeli kilátások helyett. Ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt 15 évben évi 12 százalékot hozó Concorde 2000 alap befektetői átlagosan kevesebb mint 6 százalékos hozamot értek el évente a rossz beszállások miatt. A Concorde Alapkezelő szakemberei jelenleg a régiós részvényeket tartják olcsónak - derült ki az alapkezelő mai sajtóreggelijén.

A Concorde 2000 alap, amely 1997-ben indult, de 2000-ben alakult át nyíltvégűvé egy névváltozással párhuzamosan, Magyarország legrégebben indult olyan alapja, amely azóta is változatlan kezelésben, változatlan befektetési stratégiával működik. Az alap évi átlagos 12 százalékos hozamot ért el ez alatt a 15 év alatt. Az éves infláció mindeközben 7 százalék volt. A befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés