Előfizetői tartalom

Nem fognak mellbőséggel operálni a hazai biztosítók

Portfolio
Az európai biztosítók december 21-ét követően nem különböztethetnek meg férfiakat és nőket, ami több biztosítástípus, többek között a halálesetre szóló életbiztosítás területén is igen komoly változásokat hozhat. A brit biztosítói szövetség becslése szerint a férfiak számára 0-5 százalékkal csökkenhet, a nők számára 14-20 százalékkal emelkedhet összességében a kockázati életbiztosítások díja, az unisex árak miatt a kockázatosabbnak számító (magasabb halandósági valószínűséggel rendelkező) férfiak aránya megnőhet a biztosítók portfóliójában, növelve az átlagos árszintet. A nők jelenleg akár féláron is köthetnek kockázati biztosítást a férfiakhoz képest, így számukra még december 21-e előtt érdemes szerződést kötniük.

A kockázati életbiztosítás árát (a biztosítási összeg mellett) leginkább a biztosított biztosítási időszak alatti halálozási valószínűsége határozza meg. Az elhalálozás valószínűségét befolyásoló tényezők között a biztosított kora után a neme a legfontosabb a biztosítási árkalkulációknál. Bár az utóbbi időben egyre fontosabb szerepet kaptak az olyan életmódról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés