Előfizetői tartalom

Kockázati életbiztosítás teljesen adómentesen

Portfolio
A több mint 30 százalékkal adózó cafeteria népszerű a cégek körében, mivel alacsonyabb adó mellett lehet vele a munkavállalók teljesítményét honorálni. Léteznek azonban teljesen adó- és járulékmentesen is nyújtható juttatások, például a kockázati életbiztosítás, amely egy előre meghatározott összeget fizet ki a biztosított halála esetén. A kockázati életbiztosítás céges juttatása nem csak a munkavállaló számára jelenthet adómentes jövedelmet, de a cégek adóoptimalizálására is alkalmas.

Hazánkban a munkaadók nagyjából a nettó bérrel megegyező összeget fizetnek be az államkasszába minden munkavállaló után, ami európai viszonylatban is magasnak számít. A vállalatoknak azonban van lehetőségük a bérekhez képest alacsonyabb kulccsal adózó egyéb juttatásokkal is kiegészíteni a munkavállalók jövedelmét. Ebbe tartoznak például a 30,94 százalékkal adózó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés