Előfizetői tartalom

Kockázati biztosítás - Védelem a devizahiteles családoknak is

Portfolio
Egyre népszerűbbek hazánkban az úgynevezett kockázati életbiztosítások, amelyek egy előre meghatározott - rendszerint több millió forintos - összeget fizetnek a biztosított halála esetén. Ez védelmet és néhány év stabil megélhetést nyújthat a családnak a családfő (vagy más családtag) halála esetén, sőt akár ebből kifizethetők a felvett hitelek is. Az ára pedig viszonylag alacsony, mivel ha a biztosítás tragikus esemény nélkül zárul, a biztosított nem kap pénzt a biztosítótól.

Mire jó a kockázati biztosítás? Miközben az értékesebb vagyontárgyakra, mint például lakásra az emberek nagy része köt biztosítást, saját magukra már sokaknak eszébe sem jut. Pedig miközben csupán minden 500. lakás válik tűz, vagy árvíz áldozatává, addig minden huszadik ember balesetben hal meg, illetve a férfiak egyharmada nem éli meg a nyugdíjas kort. A családfő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés