Előfizetői tartalom

Mentsék meg Európát a gazdagok!

Portfolio
A berlini DIW kutatóintézet legfrissebb tanulmányában azt javasolja, hogy a polgárok felső 10 százaléka vagyonának egytizedét hosszabb távra adja kölcsön az államnak (ún. kényszerkötvény formájában), ennek nyomán az államadósság rövid idő alatt 10%-kal is csökkenhetne. Stefan Bach, a tanulmány fő szerzője az alapblog-nak adott interjújában kifejtette, hogy a legjobb az lenne, ha először Dél-Európában lépnék meg ezt.

Bach elmondása szerint a javaslat célja nem az, hogy büntessék a gazdagokat, hanem hogy enyhüljön az abszurditás. "A világ államainak eladósodottsága okozza ugyebár a válságot, miközben a különböző országokban felhalmozott magánvagyonok értéke többszörösen meghaladja az államok összadósság-állományát" - magyarázta a szakember, aki ezért csapatával azt javasolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés