Előfizetői tartalom

Nehéz időket jeleznek a fémes indikátorok - Hihetünk nekik?

Portfolio
A befektetők rengeteg indikátort használnak a részvénypiacok irányának előrejelzésére. Ezek közül több is különböző nyersanyagokhoz, például az ipari termeléshez szorosan kötődő rézhez, vagy a nemesfémekhez, mint az aranyhoz, vagy az ezüsthöz kapcsolódnak. Az elmúlt évtized nagyobb tőzsdei fordulóit vizsgálva megállapítható, a nyersanyagokból kialakított mutatók többször is sikeresen jelezték előre az irányváltásokat, ám esetükben félrevezető jelekből sem volt hiány. Az arany-réz és arany-ezüst arány egyaránt tőzsdei lejtmenetet jelez jelenleg, vagyis fordulatnak egyelőre nincs jele, a mutatóval azonban érdemes óvatosan bánni.

Irányt mutat a réz? A rezet sokan tekintik a gazdasági folyamatok hatékony előrejelzőjének. A réz előrejelző képessége például azért viszonylag hatékony, mert felhasználására főként az építőiparban, a termelés folyamatok kezdeti fázisaiban, és nem végső szakaszában kerül sor, így egyesek szerint akár 6-12 hónapra előre is jelzést adhat a gazdaság lassulásáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés