Előfizetői tartalom

Alacsony szinten, de stabilizálódott a hazai aukciós piac

Portfolio
A képzőművészeti aukciós piac most zárult tavaszi-nyári évadja az elmúlt évek hullámhegyei, majd a kijózanodás keserű időszaka után a 2011-es téli szezonhoz hasonlóan ismét a stabilizálódás jeleit mutatja. A jó hír ebben az, hogy a piac kiszámíthatósága javult, azaz a befektetői döntések összességükben némileg kevésbé kockázatosak; a rossz hír pedig az, hogy a piac megszilárdulása egy olyan szinten következik be, ami még meglehetősen távol van az elmúlt évtized közepének csúcsteljesítményeitől.

A piac akkor számít egészségesnek, amikor a műalkotások minden kategóriájára van a kvalitásainak megfelelő árakat kialakító kereslet; jelenleg ez inkább még csak a csúcskategória képeire mondható el, s az árak még itt sem érik el a néhány évvel ezelőtti szintet. A gyűjtőknek ma nem kell pánikszerűen lecsapniuk egy-egy jobb tételre; a választék bő, lehet válogatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés