Előfizetői tartalom

Elfordultak a nagyok a fémektől

Portfolio
A gyengülő gazdasági kilátások, és növekvő európai félelmek miatt továbbra is igen pesszimisták az árupiaci befektetők, a hedge fundok és egyéb nagy árupiaci spekulánsok pedig hónapok óta folyamatosan csökkentették árupiaci kitettségüket. A múlt szerdával végződött héten a hedge fundok által igen kedvelt olaj spekulatív kereslete ismét mérséklődött, noha még így is igen sokan fogadnak a fekete arany további drágulására. A kínai lassulás miatt a réztől összességben már áresést várnak, az arany drágulására pedig 2008-ban fogadtak utoljára ilyen kevesen. Több agrártermék esetében a hedge fundok kitettségének emelkedését lehetett tapasztalni a CFTC adatai szerint, noha ez az elmúlt napok piaci folyamatait tekintve nem bizonyult kedvező stratégiának.

A hedge fundok a múlt szerdával végződő héten is folytatták árupiaci kitettségük csökkentését, és májussal bezárólag sorozatban a harmadik hónapjukat zárták kisebb nettó vételi pozícióval. Az árupiaci kilátások egyértelműen romlottak az elmúlt hónapokban, a gyengülő makrogazdasági kilátások ugyanis komoly nyomást okoztak a nyersanyagok keresleti oldalán. A romló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés