Előfizetői tartalom

A nyugdíjpénztárak 5 százalékot hoztak az első negyedévben

Portfolio
A magánnyugdíjpénztárakban kezelt vagyon március végén 237 milliárd forinton állt, azonban ez nem sokáig marad így, hiszen a visszalépések miatt ez az összeg körülbelül 60 milliárd forinttal fog csökkenni. A PSZÁF adatai szerint 11,5 milliárd forintos hozamot értek el a pénztárak, amely 5 százalékos vagyonarányos teljesítményt jelent. Utoljára 2010 elején láthattunk ilyen teljesítményt, vagyis a részvénypiaci felpattanásból a pénztárak is ki tudták venni a részüket. Működési oldalon tovább folytatódott a pénztárak vesszőfutása, a tartalékok gyorsan csökkennek, az egyedüli megoldás a működési adomány lehet, azonban a rendszer felállítása még csak most indul el.

Tegnap délután tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a pénztárakra vonatkozó friss statisztikáit, amelyből kiderül, hogy 99 299 fő volt a pénztárakban 2012 első negyedévének végén, a kezelt vagyon pedig 237 milliárd forint volt. Egyelőre a statisztikákban még nem jelent meg a 2012. március végéig nyitott visszalépési lehetőség, a PSZÁF adatai szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés