Előfizetői tartalom

Megpattant a földgáz, olcsóbb lett a kávé

Portfolio
Viszonylag jó hangulat uralkodott tegnap az árupiacokon, a dollár erősödése azonban mérsékelte a teljesítményeket. A legjobban az amerikai földgáz teljesített, amely a kitermelés-csökkentési várakozások hatására több mint 5 százalékot szárnyalt. Drágult az olaj is a várakozásokat meghaladó olajkészletek ellenére, az elmúlt napokban folyamatosan dráguló kávé viszont 3,6 százalékot zuhant, részben profitrealizálás miatt.

Az árupiacokon mérsékelt pozitív hangulatot okozott, hogy a Fed két napos kamatmeghatározó ülését követően a jegybank elnöke, Ben Bernanke, úgy nyilatkozott, ha kell, akkor a Fed lépni fog, hiszen mérlegében rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Arról azonban nem tárgyaltak, ez milyen konkrét intézkedéseken keresztül valósulna meg. A nyersanyagárak emelkedését ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés