Előfizetői tartalom

Ferrari, Aston Martin, Bugatti - autóritkaságok befektetőknek is

Portfolio
Hazánkban még nem igazán elterjedt, de külföldön a műtárgyak mellett az aukciókon gazdag kínálat várja a gyűjtőket és befektetőket autókból is. A veterán autók értékét elsősorban a ritkaság, a kor és az állapot határozza meg, művészeti árveréseken az autók kategóriája fél millió dollárnál indul, de azért ma már itt sem ritkák a hét-, sőt nyolcszámjegyű leütések. Bár a legnagyobb ügyletek nem az aukción, hanem a gyűjtők között közvetlenül köttetnek, egy 2009-es aukción egy 1957-es Ferrari Testarossa-ért 16,3 millió dollárt adtak.

A hazai aukciós házak profiljába mindenekelőtt a képzőművészeti, népi és iparművészeti alkotások, bútorok, órák és ékszerek, könyvek értékesítése tartozik. Külföldön a skála sok helyütt szélesebb: többek között autók, borok, fegyverek, fényképezőgépek, a kulturális és sportélet relikviái cserélnek gazdát árveréseken. Autóban és borban részben a művészeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés