Előfizetői tartalom

Nyugdíjreformot indít el a kínai vezetés

Portfolio
A kínai politikai vezetés nyilvánvalóvá tette, hogy milyen irányba akarja fejleszteni a helyi nyugdíjrendszert, a Z-Ben Advisors szerint az állami nyugdíjalapok egy évtizeden belül négyszerezhetik a vagyonukat. A reform két fő iránya az állami alapok centralizációja és a befektetési politika liberalizációja. A váltás a magas inflációs környezetben komoly lehetőséget tartogat a külső vagyonkezelő cégek számára, hiszen egyre inkább arra lesz kényszerítve a kínai vezetés is, hogy magas hozamok reményében aktívabban kezelje a nyugdíjvagyont - írja az IPE.

Az 1990-es években leépülő állami vállalati rendszer és a Maoista társadalombiztosítási rendszer felszámolása oda vezetett, hogy képtelen volt lépést tartani a kínai állami nyugdíjrendszer a hihetetlen gyorsasággal növekvő gazdasággal. A magas gazdasági növekedés komoly inflációs nyomást jelentett, az állami nyugdíjalapok pedig korlátozott befektetési lehetőségeik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés