Előfizetői tartalom

Nagy mennyiségű részvényalapot értékesített az állam

Portfolio
Bár még a fejlett részvénypiacok tovább kapaszkodtak, a kockázatosabbnak számító feltörekvő részvénypiacok, különösen a magyar részvények és kötvények, illetve az árupiacok már lefelé vették az irányt. A hazai befektetési alapok ennek ellenére összességében pozitív hozamot értek el márciusban, és a nyilvános alapok is nettó tőkebeáramlást könyvelhettek el. A hazai befektetési alap szektor összvagyona azonban közel 35 milliárd forinttal csökkent, mivel ismét értékesítésre került az államhoz került egykori magánnyugdíjpénztári portfólió befektetési jegyeinek egy része, amely közel 60 milliárd forintos vagyoncsökkenést okozott a szektorban. A hazai befektetési alapok így összesen 3 158 milliárd forintot kezeltek március végén, 2010 januárja óta a legkevesebbet.

Márciusban megtört az év eleji lendület a piacokon. Bár még a fejlett részvénypiacok tovább kapaszkodtak, a kockázatosabbnak számító feltörekvő részvénypiacok, különösen a magyar eszközök, illetve az árupiacok már lefelé vették az irányt. A fordulat azonban nem volt jelentős, a feltörekvő piacok teljesítményét mutató MSCI Emerging Markets index 3,3 százalékot esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés