Előfizetői tartalom

Magyar galériák sikere Párizsban

Portfolio
A kortárs magyar képzőművészet nemzetközi pozícióinak némi javulását jelzi, hogy a március 29-április 1 között megrendezett párizsi művészeti vásáron rekordszámú magyar galéria vehetett részt. Az Art Paris 16 országból érkezett 120 kiállítója között a patinás Grand Palais-ban ott volt a budapesti Dovin, a Faur Zsófi, az Inda Galéria, a Kálmán Makláry Fine Arts és a szentendrei Erdész Galéria is.

A koncentrált jelenlét felkeltette a francia sajtó érdeklődését is: az újságoknak és szakfolyóiratoknak a vásárt beharangozó vagy az arról beszámoló írásai több magyar galériát mutattak be és illusztrációként gyakran használtak általuk kiállított műveket, így többek között Reigl Judit, Regős István, Czene Márta és Fabricius Anna alkotásait. A magyar galériák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés