Előfizetői tartalom

A Fed magával húzta a nyersanyagokat is

Portfolio
A vezető részvényindexek csökkenéssel zárták a keddi napot, a kockázatvállalási hajlandóság csökkenése a nyersanyagpiacra is kihatott, a Dow Jones UBS árupiaci index viszont csak hajszálnyi, 0,1 százalékos elmozdulást mutatott a negatív irányba. Ha körbenézünk a nyersanyagpiacon, akkor most is azt láthattuk, hogy nagyon vegyesen alakult a kép, viszont most a fundamentumok mellett egyedi tényezők is befolyásolták az árfolyamok mozgását, például a Fed jegyzőkönyve.

Az olaj és a nemesfémek piacán például azért láthattunk eséseket, mivel az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nyíltpiaci bizottsága a márciusi jegyzőkönyv szerint nem akar QE3-at, ami a befektetőket is elkedvetlenítette. A földgáz viszont emelkedni tudott, az előrejelzések szerint ugyanis Amerikában középnyugaton hideg lesz az időjárás, amely emeli a gáz-fogyasztást.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés