Előfizetői tartalom

A pénztártagok az utolsó pillanatokra hagyják a döntést

Portfolio
A legfrissebb adatok, vagyis a keddi-szerdai helyzet szerint a tagság 9,9 százaléka választotta a visszalépést az állami pillérbe, ezek azonban még nem tekinthetők végleges adatnak, hiszen március 31-éig lehetőség van a visszalépés megtételére. A Stabilitás Pénztárszövetség adatokból kiderül, hogy a végelszámolást választó pénztáraknál a tagok háromszor nagyobb arányban léptek vissza, mint a maradó vagy bizonytalan pénztáraknál. Mivel a tagok általában szeretik az utolsó pillanatokra hagyni a döntést, még akár jelentősen is nőhet a visszalépők száma, minden bizonnyal a végső visszalépési arány 10-20 százalék közé fog esni.

Alapvetően három csoportba sorolhatók a pénztárak: akik már döntöttek a maradásról (Allianz, Budapest, ING, OTP, Pannónia), akik döntöttek a végelszámolásról (Aegon, Erste), és akik még bizonytalanok (AXA, Aranykor, Dimenzió, MKB). A legfontosabb következtetés, amit a hét közepi adatokból megtudhattunk az az, hogy a végelszámolás alá eső pénztáraknál a piaci átlagnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés