Előfizetői tartalom

Vegyes képet mutattak a nyersanyagok

Portfolio
Mérsékelt mozgás volt tapasztalható pénteken a nyersanyagpiacon, a fundamentális tényezők mozgatták alapvetően az árfolyamokat. Az olaj például az iráni hírek miatt emelkedett, míg a réz árfolyama a kitermelési aggodalmak miatt kúszott feljebb. Kivételt képzett a platina és a palládium, amelyek a korábbi nagyobb esések miatt tudtak emelkedni - írja a Bloomberg.

A nyersanyagpiacon a pénteki nap eseménydús volt, a Dow Jones UBS árupiaci index 0,8 százalékos emelkedést mutatott, azonban mint mindig, most is voltak felül és alulteljesítő kategóriák. Az olaj például azért tudott emelkedni, hiszen Irán felül olyan hírek érkeztek, hogy az export naponta 300 ezer hordóval csökkenhet márciusban a korlátozások miatt.Az ipari fémek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés