Előfizetői tartalom

Elfordultak a profik a hazai államkötvényektől

Portfolio
A kedvező hangulat az elmúlt hónapban is folytatódott, a jegybankok pumpálták a pénzt, a piacok pedig akárcsak a boldog békeidőkben, alacsony volatilitás mellett meneteltek felfelé. A megkérdezett alapkezelők többsége azonban úgy érzi, ha nem is hamarosan, de közeleg egy korrekció a kockázatos eszközök piacain, amely persze akkor jön, amikor nem várják, emiatt modellportfólióikban növelték a legbiztonságosabbnak számító pénzpiaci eszközök súlyát. A legnagyobb kockázatot azonban most nem a részvénypiacok, hanem a kormány és az EU-IMF páros közti megállapodás halogatása jelenti az alapkezelők többsége szerint. A hazai államkötvények súlyát emiatt jelentősen csökkentették modellportfólióikban a szakemberek.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a márciusi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 10 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés