Előfizetői tartalom

Nagyot téptek az olajon, új csúcson a szójabab

Portfolio
Bár a dollár gyengülése kedvező környezetet teremtett az árupiacok számára, a piacokon egyedül az energiahordózók tudtak kiemelkedő teljesítményt produkálni. A brent olaj hordója a közel-keleti feszültségek miatt ugyanis közel 3 százalékkal drágult. A nemesfémek az ide második legrosszabb hetüket zárták, miután a Fed ezúttal sem célzott újabb jegybanki likviditásbővítő programra. A mezőgazdasági termékek között a kávé a jó termés miatt tovább szakadt, míg a szójabab a gyenge termésvárakozások miatt 6 havi csúcsra jutott - írja a Reuters.

Az árupiacok teljesítményét alapvetően kedvezően befolyásolta, hogy az egész heti erősödés után a több mint két hónapos csúcsáról a dollár lefelé vette az irányt pénteken (a dollárindex 0,43 százalékkal került lejjebb), az amerikai inflációs adatokat követően. A nyersanyagok azonban így is vegyesen teljesítettek, miközben a fémek gyengén, az energiahordozók kiemelkedően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés