Előfizetői tartalom

Vallottak a nyugdíjpénztárak - Itt a lista a teljesítményekről

Portfolio
Tavaly a legjobban a magánnyugdíjpénztári portfóliók közül a klasszikus portfóliók teljesítettek, viszont a tagok többségét lefedő növekedési portfóliók veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni, a részvénypiaci mélyrepülés miatt. A PSZÁF összesítése szerint nagyon eltérő hozamokat tudtak elérni a pénztárak, attól függően, hogy mennyire voltak részvénytúlsúlyosak a pénztárak, és mennyire voltak kitéve a feltörekvő piacok, akár jelentősebb veszteségbe is bele lehetett futni. Nem csoda, hiszen a vezető feltörekvő piaci indexek tavaly 20 százalékos leértékelődést szenvedtek el, miközben a fejlett tőkepiacok stagnáltak.

A tavalyi évben a hazai magánnyugdíjpénztárak klasszikus portfolióinak összesített, vagyonnal súlyozott nettó hozama 4,16 százalék, kiegyensúlyozott portfolióinak hozama mínusz 0,12 százalék, növekedési portfolióinak hozama pedig mínusz 3,89% volt. A szektor egészére nézve a vagyonnal súlyozott nettó átlaghozam mínusz 2,87 százalékra rúgott - derül ki a PSZÁF adataiból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés