Előfizetői tartalom

17 hónapja nem volt ilyen olcsó a kávé, keményen tartja magát az olaj

Portfolio
Vegyesen zártak a fontosabb nyersanyagok tegnap. Komolyabb emelkedést csak a mezőgazdasági termékek, például a búza, vagy a kukorica piacán lehetett tapasztalni, míg a dollár erősödése negatívan hatott a fémekre (főként az ezüstre), illetve a múlt héten még új csúcsokat ostromló olajra. A Brent azonban a javuló gazdasági kilátások és a közel-keleti feszültségek miatt továbbra is csúcs közelben jár. A kávé a várható rekord termelés miatt viszont 17 havi mélypontjára esett.

Vegyes elmozdulások jellemezték az árupiacokat tegnap. A dollár ismét erősödött, főként annak hatására, hogy a kedvező amerikai makrogazdasági adatok láttán egyre csökkent egy újabb jegybanki likviditásbővítő program valószínűsége - írja a Reuters. A közel hét hetes csúcsán álló dollárindex pedig nyomást helyezett a nyersanyagokra, a Dow Jones UBS árupiaci index...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés