Előfizetői tartalom

Őrülten veszik a szóját a hedge fundok

Portfolio
A hedge fundok és nagyobb árupiaci spekulánsok összességében csökkentették nyersanyag kitettségüket a múlt szerdával végződött héten - derül ki a CFTC adataiból. A legnagyobb kitárazás az elmúlt hónapokban legnépszerűbbnek számító arany, ezüst és olaj piacán volt megfigyelhető, ahol a befektetők az új csúcsok- és például a kínai gazdasági kilátások romlása láttán profitrealizálásba kezdtek. Rendkívül pesszimisták a hedge fundok a kávét illetően, ahol egyre többen fogadnak az árak további mélyrepülésére, miközben a szójabab piacára öntik a friss pénzeket.

A hedge fundok és nagyobb intézményi árupiaci spekulánsok csökkentették a nyersanyag kitettségüket az amerikai határidős- és opciós piacokon - derül ki a CFTC legfrissebb adataiból. Erre hét hét után, a szerdával végződött héten került sor először. A hedge fundok spekulatív pozícióinak leépítése egyrészt magyarázható azzal, hogy Kína csökkentette a hivatalos növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés