Előfizetői tartalom

Drágult az olaj, 1700 dollár fölé húzták az aranyat

Portfolio
Főként a kedvező amerikai munkapiaci adat, a várható újabb kínai élénkítés, és a görög kötvénycsere sikeressége járult hozzá a nyersanyagárak emelkedéséhez, noha mindeközben a dollár hatalmas ralit mutatott a múlt hét utolsó napján. A Dow Jones UBS árupiaci index 0,8 százalékkal emelkedett pénteken. A legtöbbet a nemesfémek, majd Amerikában az ipari fémek emelkedtek, de pluszban zárt az olaj is a kedvező keresleti várakozások miatt. Az USDA pénteki jelentését követően az agártermékek vegyesen zártak.

Különlegesen alakult a pénteki nap az árupiacokon, hiszen miközben a dollár hatalmas raliba kezdett (a dollárindex 0,77 százalékkal emelkedett), a nyersanyagárak is összességében jelentős emelkedést produkáltak. A Dow Jones UBS árupiaci index például 0,82 százalékkal került feljebb. A nyersanyagok drágulását részben a kedvező amerikai munkapiaci adat, és ezzel a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés