Előfizetői tartalom

A részvények már nem elégítik ki a nyugdíjalapok minden igényét

Portfolio
A világ hét legnagyobb nyugdíjalap piacán az alternatív eszközökbe (ingatlan, hedge fund, magántőke) kihelyezett pénzek nagysága megnégyszereződött 2001 és 2011 között - derül ki a Financial News összesítéséből. A nagyobb elmozdulás a szolgáltatás meghatározott alapokat érintette, azokat az alapokat, amelyeket a vállalatok tartanak fenn, és a kifizetésekért is garanciát vállalnak. A magyar pénztárak hasonló alapoknál nem volt ennyire szembeszökő a változás az alternatív eszközöknél.

Az elmúlt évtizedben a nyugdíjalapok piacon a legdinamikusabb növekedést az alternatív eszközosztály tudta felmutatni, a statisztikák szerint 2001-2011 között a négyszeresére emelkedett az alternatív eszközosztály súlya. A látványos emelkedésre viszont főként a szolgáltatás meghatározott alapoknál volt példa, a hazai nyugdíjpénztárakhoz hasonló alapoknál csak az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés