Előfizetői tartalom

Exporttilalom Indiában - Hatalmas raliba kezdett a gyapot

Portfolio
A gyapot ára két nap alatt több mint 6 százalékkal emelkedett, miután a világ második legnagyobb exportőr országában, Indiában exporttilalmat rendelt el a kereskedelmi miniszter. A tilalom miatt viszont a belföldi árak esni kezdtek, ami miatt a termelők a rendelet eltörlését követelik. A gyapot közel egy éve trendszerűen veszít értékéből, miután idénre rekord termést várnak - írja a Wall Street Journal.

Miután India kereskedelmi minisztere betiltotta a gyapot exportálását az elégtelen indiai készletekre hivatkozva, a gyapot ára az amerikai ICE piacon második napja száguld. Az egyébként április óta trendszerűen csökkenő gyapotárakat azért dobta meg ennyire az indiai bejelentés, mert India a világ második legnagyobb gyapot exportőrje az USA után, az exportjának 70 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés