Előfizetői tartalom

Érik a korrekció? - Brutális szinteken a spekulatív olaj pozíciók

Portfolio
Továbbra is rendkívüli optimizmus uralkodik az árupiaci hedge fundok körében, a nagyobb spekulánsok csúcs közelbe növelték a geopolitikai feszültségek miatt szárnyaló olaj-, a természeti problémákkal sújtott, de erős kereslettel rendelkező szójabab- és cukor-, valamint a devizák elértéktelenedése ellen védelmet nyújtó nemesfém kitettségüket a február 28-val végződött héten - a CFTC adatai szerint. Mind a nemesfémek, mind az olaj piacán már-már túlzottnak tekinthető ez a pozícionáltság, az adatokat követően az arany piacán jelentős, az olaj piacán mérsékeltebb korrekció zajlott le, a feszültségek enyhülése azonban további profitrealizálásokhoz is vezethet.

Továbbra is rendkívüli optimizmus uralkodik az árupiaci hedge fundok körében, a nagyobb spekulánsok ugyanis a február 28-val végződött héten tovább fokozták árupiaci kitettségüket, amely már öt havi csúcson jár. A nyersanyagok népszerűségéhez egyes geopolitikai, természeti tényezők mellett a növekedési kilátások javulása és a jegybankok által nyújtott bőséges likviditás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés