Előfizetői tartalom

Széttépték az ezüstöt, lejtmenetbe kapcsolt az olaj

Portfolio
Az európai likviditásbővítés, a kedvező amerikai makroadatok és a gyengülő dollár ugyan egyaránt kedvezően befolyásolja az árupiacokat, összességében a Dow Jones UBS árupiaci index mégis 0,2 százalékot esett tegnap. Ez legnagyobb részben a több éves csúcsok közelébe mászó, és az elmúlt hetekben hatalmasat ralizó olaj visszaesésének volt köszönhető. Kiemelkedő szárnyalást mutattak a nemesfémek, azon belül is az ezüst, amely 4,4 százalékkal drágult tegnap.

Ahogy valamennyi eszközpiacon, az árupiacokon is fokozott érdeklődéssel várják az Európai Központi Bank (EKB) második hosszú lejáratú banki hitelezési körét, amely során jelentős pénzek kerülhetnek a piacokra. A jegybanki likviditás fokozás és a biztató amerikai fogyasztói bizalmi index megugrása és a dollár gyengülése egyaránt segítette a jó hangulatot az árupiacokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés