Előfizetői tartalom

Két hónap, 30 százalék! - Meddig szárnyalhat még az ezüst?

Portfolio
Az idei év legjobban teljesítő nyersanyaga az ezüst, amely év eleje óta már több mint 30 százalékot szárnyalt. A kiemelkedő drágulást egyrészt az expanzív jegybanki politikák okozta pénzbőség, és a globális kockázatok miatti biztonságos menedék szerep magyarázza, másrészt a gazdasági kilátások javulásából fakadó bővülő ipari kereslet, ami az ezüst esetében igen fontos. Az ezüst további emelkedéséhez a befektetői kereslet tartós fennmaradására van szükség, amelyet a fejlett országok magas eladósodottságának megoldatlansága támogathat a következő években. Bár az ipari kereslet gyorsan nő, és kedvező alapot szolgáltat a nemesfémnek, ha a globális feszültségek csillapodnak, és a befektetői kereslet visszaesik, az ezüst piaca túlkínálatos lehet, az árak pedig lefelé vehetik az irányt.

A keresleten a hangsúly Hatalmas, már több mint 30 százalékos szárnyalást mutatott idén az egyik legfontosabb nemesfém, az ezüst, amely a legjobban teljesítő nyersanyag idén. Az ezüst árfolyamának alakulását főként a kereslet változása befolyásolja, a kínálat oroszlán részét kitevő bányászat ugyanis szinte konstans évi 3-4 százalékos bővülést mutat. Az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés