Előfizetői tartalom

Megtört a hét napos olaj rali, esett a földgáz

Portfolio
A hétvégi G-20 találkozó utáni dollárerősödés is hozzájárult, hogy a hetedik pluszos nap után hétfőn enyhe eséssel kezdjék a hetet az árupiacok. A nap vesztesei az energia termékek voltak, az olaj például hét napi emelkedés után bő egy százalékos mínuszban zárt, de veszítettek értékükből a nemesfémek is. Az agrártermékek viszont a szójabab vezetésével szinte kivétel nélkül drágultak tegnap.

Miután a hétvégi G-20 találkozón a világ vezető politikusai visszakoztak az IMF-nek való pénzügyi segítségnyújtástól mindaddig, míg az európai döntéshozók meg nem hozzák a szükséges lépéseket az adósságválság tovaterjedésének megakadályozására, a dollár erősödésbe kezdett hétfőn (a dollárindex 0,2 százalékkal emelkedett), az árupiacokon pedig kisebb korrekció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés