Előfizetői tartalom

Egyre népszerűbb a műtárgy fedezetű hitelezés

Portfolio
Egyre népszerűbb a bankok és specializált pénzügyi vállalatok körében, hogy a hitelfedezetként részben, vagy egészben műtárgyakat is elfogadnak. A műtárgyhitelezés növeli a vásárlóerőt a műkincs piacon, valamint segíti az aukciós házak és kereskedők rugalmasabb működését. A piacon az elmúlt években a bankok mellett olyan szakosodott vállalatok is megjelentek, amelyek szívesen hiteleznek 100 százalékos műtárgy fedezet mellett is - derül ki az Art&Finance kutatásból.

A műtárgy spekuláció egyik különleges fajtáját teszik lehetővé a bankok és az utóbbi időben sorra megjelenő specializált pénzügyi vállalkozások azzal, hogy egyre több olyan hiteltermékkel rukkolnak elő, amely a műtárgyakra épül. A hitelek a vagyonos vásárlók mellett az aukciós házakat, galériákat, kereskedőket és célozzák, és ezzel javítják az intenzíven bővülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés